ESPOO WADOKAI

Etusivu Wadoryu karate Harjoitukset Tapahtumat ja leirit

WADORYU KARATE

Wadoryu karate on yhdistelmä vanhaa (Koryu) japanilaista Shindo Yoshin Ryu jujutsua ja Okinawan saarelta lähtöisin olevaa karatea. Hironori Ohtsuka yhdisti näiden molempien taistelutaitojen periaatteita. Tämä yhdistelmä on tehnyt Wadoryu karatesta hyvin ainutlaatuisen karatetyylisuunnan, ja nämä perinteisten kamppailutaitojen periaatteet näkyvät edelleen vahvasti Wadoryu karaten tekniikoissa ja harjoittelussa.

JKF (Japan Karate Federation) Wadokai on maailmanlaajuisesti Wadoryu-tyylisuunnan kattavin organisaatio. JKF Wadokai on vuosien saatossa tehnyt paljon töitä tyylisuunnan tekniikoiden yhtenäistämiseksi ja vakiinnuttamiseksi Wadoryun perusperiaatteita kunnioittaen.

Lisätietoa wadoryu karatesta JKF Wadokain tai Wadokai Finland verkkosivuilta.


KARATEN HARJOITTELUSTA

Karaten harjoittelu sopii kaiken ikäisille ja aloittamiselle ei ole yläikärajaa. Harjoittelussa ja karatetekniikoissa, varsinkin wadoryu tyylissä, pyritään hyödyntämään vartalon luonnollisia liikeratoja ja vältetään tarpeettoman voiman käyttöä. Perusharjoittelun myötä keho vahvistuu luonnollisella tavalla ja motoriset taidot karttuvat.

Karatessa tekniseen kehittymiseen ei ole oikotietä. Tärkeintä on jatkuva ja säännöllinen harjoittelu. Todellinen tekninen kehittyminen ei ole mahdollista vain kirjojen ja videoiden avulla. Kehittymiseen vaaditaan aina tinkimätöntä, pitkäjänteistä harjoittelua sekä asiantuntevaa opettajaa tai mentoria. Karaten harjoittamisen päämäärä on jatkuva henkinen sekä fyysinen kehitys ja harjoittelun muuttuminen harrastuksesta koko elämän kestäväksi elämäntavaksi.


Yhteistyössä

Wadokai Finland

Harjoittelupaikka

ARTZENTER DOJO

Kaivomestarinkatu 3C LH3 02770 ESPOO